Haber

ABD’de trafik saptırma işine terk edilmek isteyen polis şefi görevinden istifa etti

ABD’nin Florida eyaletinde ehliyetsiz bir golf arabası kullanırken kendisini durduran polise kimliğini “Bırakın gideyim” diyerek gösteren Tampa polis şefi, görevinden istifa etti.

Tampa Belediye Başkanlığı yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürü Mary O’Connor’ın da karıştığı trafik durmasıyla ilgili soruşturma sonucunda istifasının istendiğini söyledi.

Bildiride, “Tampa Belediye Başkanı Jane Castor, O’Connor’ın da dahil olduğu yakın tarihli bir trafik olayına ilişkin iç soruşturmanın tamamlanmasının ardından polis şefinin istifasını talep etti ve aldı.” söylendi.

Bildiride, “Herhangi bir kamu çalışanının, özellikle de şehrin en üst düzey kolluk kuvvetlerini temsil eden birinin, pozisyonundan dolayı özel muamele istemesi kabul edilemez.” ifadesi yer aldı.

22 yaşındaki polis şefi O’Connor istifa mektubunda, “Kişisel hatamın polis departmanı ile toplum arasındaki ilişkileri iyileştirme yolunda ilerlememe engel olmasını asla istemediğim için istifa ettim.” açıklama paylaşıldı

12 Kasım’da ehliyetsiz golf arabası kullanırken polis tarafından durdurulan Tampa Polis Şefi Mary O’Connor, polise kimliğini göstererek, “Umarım bu gece bizi bırakırsınız” dedi. talep etmişti.

Polisin kamuoyuna açıklanan vücut kamerası görüntülerinde, O’Connor’ın da onları bırakan polise kartını verdiği, “Gerçekten bir şeye ihtiyacın olursa beni ara.” duyulmuştu.

Video kamuoyunda tartışmalara neden olduktan sonra, O’Connor daha sonra davranışlarından dolayı özür diledi ve kendisi hakkında bir soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu