Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık’tan depremzedelerin refakatsiz çocuklarına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Menzil cemaatine veya x, y, z herhangi bir yere verecek çocuğumuz yok ama insanlar istedikleri yerde kendi çocuklarını yapabilirler, hiç havamızda değiliz” dedi. Buna müdahale etmek.İhmal,taciz,şiddet olmazsa bize düşen devlettir.Başlamaz.” söz konusu.

Bakan Yanık, Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden 11 ilin ve 13,5 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiğini hatırlatan Yanık, depremin yaralarını sarmanın kısa sürede yapılabilecek bir şey olmadığını söyledi.

Felaketin büyüklüğüne rağmen vatandaşların yaralarını sarmak ve normal hayatlarına döndürmek için devlet ve milletin el birliğiyle çalıştığına işaret eden Yanık, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak afet ve acil durumlarda iki değerli sorumluluğumuz var. Birincisi birebir yardım ve psikososyal güçlendirme hizmetleri. Bu konuda neler yaptığımızı kamuoyu ile paylaştım. Öte yandan bazı Çocuk hizmetlerimizle ilgili yayın organları, Bakanlığımızı kasten suçlayanlar ve adı geçenler hakkında haberler dolaşmaya başladı.1100 çocuk var mı, refakatsiz mi, devletin müdafaasına götürülsün mü diye incelediler. Bahsi geçen noktada refakatsiz çocuk yok, bulunan çocuklar anne babaları ile birlikte ve devlet korumasına muhtaç depremzede var.A olmadığını tespit ettiler.

“Hiçbir çocuğumuzu rekabet etmeden hediye etmek bizim için söz konusu değil”

Depremzedeleri ve kimsesiz çocukları kimseye bırakmadıklarını vurgulayan Yanık, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar 3. kişiler için koruyucu aile sürecini bile kurumsal bakıma alarak başlatmadık, başlatmama konusunda da ısrar ettik. Ailesini tespit ettiğimiz ve iade edilebilecek çocuklarımızı teslim ediyoruz. ailelerine, yaşıyorlarsa ailelerine, kimliklerini ispat ederek yakınlarına “Bizim hiçbir çocuğumuzu rastgele üçüncü bir kişiye vermek bizim haddimize değil. Bu haberler ısrarla yayınlanmaktadır ve bu süreçte de yayınlanmaya devam edecektir. Bunların palavra olduğunu, bu haberleri yapanların da palavra olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz.”

Bakan Yanık, refakatsiz çocuklarla ilgili haberlerin 14 Mayıs’a kadar devam etmesini beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu çocuklar üzerinden istismar politikası uygulamaya devam edecekler. Bunun misillemesini her gün amansızca yapacağız. Menzil cemaatine veya x, y, z herhangi bir yere verecek çocuğumuz yok ama insanlar sahip olabiliyor. Kendi çocukları nerede isterlerse, biz buna müdahale edecek halimizde değiliz” diyen İhmal, istismar, şiddet yoksa devlet olarak görevimiz başlamaz. Bu sınırlar dışında insanların evlerinde çocuklarına müdahale etme şansımız yok. Anne babası yanında olan bir evlattan ‘niye bu cemaat, bu cemaat’ diye kimsenin hesap sormaya hakkı yoktur. Çocuklarımızın istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu