Haber

Ali Çetinkaya yayalaştırma projesinde sona gelindi

Burhaniye’nin göbeğinde yer alan ve çok sayıda esnafın bulunduğu Ali Çetinkaya Caddesi ile caddeye bağlanan Mithat Paşa, Şevket Hoca ve Pasaj Sokaklarını da içine alan “Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi”ndeki çalışmalarda sona gelindi. .

Ali Çetinkaya Caddesi’nde son rötuşlar yapılırken, proje kapsamında sokağa bağlanan sokaklarda da taş döşeme işlemlerinde sona gelindi. Caddede gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları ile 5 adet manolya ağacı, 18 adet piramit alevi, 12 adet bonsai oya ağacı, 16 adet ipli oya ağacı, 800 adet cam niş ve yaklaşık 3000 adet mevsimlik çiçek dikilirken, beyaz ponza taşı ile desen çalışması yapılmıştır. Tamamı Burhaniye Belediyesi tarafından üretilen 13 adet ahşap saksı ile süslenen peyzaj çalışmalarında doğal bir doku oluşturuldu. Her mevsim yeşil kalması için seçilen ağaç ve bitkilerle keyifli hale gelen cadde; Bonsai oya ağaçlarının aydınlatması ile akşamları aydınlık bir görünüme kavuşacaktır.

Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Lider Deveciler, “Bu projeye çok önem verdik, ilçemizin çehresini değiştirmeyi amaçladık, elektrikten internete, yağmursuyu hattından kanalizasyon altyapısına kadar tüm altyapı çalışmalarını hassasiyetle tamamladık. Yetkililerimiz Pasaj Sokak’ta kullanılamaz hale gelen altyapımızı tamamen değiştirerek, taş döşeme işlemlerinin ardından onarım için yolun tekrar bozulmaması adına çalışma alanındaki tüm denetimleri sağladı. Göreve geldiğimiz günden beri Burhaniye’ye hak ettiği modernliği ve estetiği kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

erenlerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu