Haber

Antalya Konyaaltı Sahili’ndeki kervanlar tahliye ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı semtinin uç kısımlarında, sahil şeridi boyunca ve mahalle ortasında park halinde bulunan kervanların tahliye işlemlerini başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi (UKOME) Genel Kurulu Kararı ile Konyaaltı sahil şeridinin ortasında ve mahallede park halinde bulunan kervanları tahliye etmeye başladı. UKOME kararıyla birlikte geçtiğimiz günlerde karavan sahiplerine bölgede park etmenin ve karavan beklemenin yasak olduğunu belirten duyurular yapıldı. Kervan sahiplerine 5 gün süre ile verilen tebligatta, karavanların kaldırılmaması halinde araçların çekileceği belirtildi.

UYGUN OLARAK ALIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen sürenin dolması üzerine sabah erken saatlerde harekete geçerek Konyaaltı ilçesi sahil şeridi ve mahallesi ortasında park halinde bulunan kervanları tahliye etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, 22 işçi ve karavanı çekici araçlarla çıkardı. Bazı kervan sahipleri de araçlarını kendileri taşımak için harekete geçti. Karavan sahipleri, belediye ekiplerinin yönlendirmelerine uyarak tahliye işlemlerini sistemli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Tahliye işlemi sırasında sahiplerinin yanlarında olduğu kervanlara müdahale edilmezken, sahipsiz kervanlar ise sevimli insanların yardımıyla kaldırıldı.

HALKIMIZIN HASSAS OLMASINI İSTİYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, çevrenin ve şehrin estetiğini korumakta kararlı olduklarını belirterek, “Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve kurallara uymasını istiyoruz. Karavan tahliyesi, Antalya’yı daha temiz, düzenli ve güzel bir şehir haline getirme hedefimize yönelik önemli bir adımdır. Ayrıca kentte asayişin sağlanması ve trafik akışının kolaylaştırılması adına bu çalışmayı önemsiyoruz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu