Haber

Biden yönetiminin bütçe açığını 10 yılda yaklaşık 3 trilyon dolar azaltma hedefi

YENİ ABD Lideri Joe Biden’ın yarın Kongre’ye sunacağı 2024 mali yılı bütçesi kapsamında, önümüzdeki 10 yılda ülkenin bütçe açığının yaklaşık 3 trilyon dolar azaltılması hedefleniyor.

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden’ın yarın Kongre’ye sunacağı 2024 mali yılı bütçesi hakkında bilgi veren Jean-Pierre, “Biden’ın yarın açıklayacağı bütçe dahilinde önümüzdeki 10 yılda bütçe açığı yaklaşık 3 trilyon dolar azalacak.” terimini kullandı.

Bu kapsamda Jean-Pierre, ABD’de yatırım yapanlar için maliyetler düşürülürken, zengin ve büyük şirketlerin ödeyeceği vergilerle ilgili reform yapılacağını belirtti.

İran savaş gemileri Brezilya’da

ABD’nin İran’ın Brezilya’daki savaş gemileriyle ilgili tutumu sorulduğunda Jean-Pierre, bu gemilerin geçmişte yasadışı faaliyetleri kolaylaştırmak için kullanıldığını ve yaptırımlara tabi olduğunu söyledi.

Brezilya’nın egemen bir ülke olarak kendi kararlarını veren ve İran dahil diğer ülkelerle nasıl ilişki kuracağını belirleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Jean-Pierre, ABD’nin yanaşma konusunda ilgili ülkelere karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. söz konusu gemiler.

Sözcü, “Kendi halkına vahşice baskı yapan, Rusya’ya savaşta kullanmak üzere silah sağlayan, Ukrayna’ya saldıran, terörizmle uğraşan ve nükleer silahlar üzerinden dünyayı istikrarsızlaştıran İran rejiminin savaş gemilerine ev sahipliği yaparak” Brezilya’nın asılsız mesajını savundu. parayı verdiği ve yanlış yönde bir politika uyguladığı görüşü.

Uyuşturucu kartellerini terörist ilan etmek

Kongre’deki Cumhuriyetçiler Meksika uyuşturucu kartellerini “yabancı terör örgütü” ilan ediyorsa Jean-Pierre, bu örgütleri yabancı terör örgütü ilan etmenin onlara zaten sahip olmadıkları yeni bir yetki vermeyeceğini değerlendirdi.

Jean-Pierre, ABD’nin özellikle uyuşturucu kaçakçılığı yapan örgütler ve buna karışan kişi ve kuruluşlarla ilişkilerinde sert yaptırımlar uyguladığını ve gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

koprubasi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu