Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir’de! Özel deftere yazdığı notta oy oranlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi devrederek ve TBMM’de and içerek göreve başladı. Erdoğan, daha sonra türbegeçirilen.

“MİLLETİMİZ 28 MAYIS’TA ONUR GÖSTERDİ”

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye bir oy Barış sürecini tüm dünyaya örnek olacak şekilde sonuçlandırmıştır. 14 Mayıs’ta TBMM’de görev yapacak milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta yüzde 51,18 oyla bize büyük iyilik yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimin ardından 5 yıllık Türkiye Yüzyılını gerçekleştireceğiz. Söz verdiğimiz gibi depremzedeleri yeni evlerine kavuşturacağız. 12’nci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin kardeşliğine sahip çıkmaya, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz.”

KABİNİ AÇIKLAYACAK

Erdoğan, saat 18.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki “Açılış Töreni”ne katılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi A Kapısına gelen Atlı Tören Birliği, Erdoğan’ın konvoyuna katılacak. Erdoğan, süvari birliğiyle komplekse girdiğinde 101 top ateşlenecek. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahlarına 101 adet top atışı yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Armoni, TSK Mehter Takımı ve TSK Tarih Birliği de yöresel kıyafetleriyle törende hazır bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 20.00’de Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin ardından kameraların karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci devre kabinesini kamuoyu ile paylaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu