Yaşam

DİTAM toplantıları erişime açıldı

DİYARBAKIR –Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (DİTAM) ‘Dicle Diyalogları’ kapsamında düzenlediği toplantılara, DİTAM’ın kurumsal internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden erişim sağlandı.

Sosyolog ve tarihçi Hamit Bozarslan ve akademisyen Vahap Coşkun’un katılımıyla kutuplaşan Türkiye’de Kürtlerin tarihsel oy kullanma davranışları ve 2023 seçimlerine ilişkin konuşmaların ve tartışmaların yapıldığı “Türkiye Siyasetinde ve Seçimlerinde Kürtler” toplantısı ve Tanıl Bora, Cuma Çiçek, Bülünt “Kürtler ne yapsın?” Küçük, Ali Çarkoğlu ve Arzu Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. paneli yayınlandı.

Öte yandan, “Türkiye Siyasetinde ve Seçimlerinde Kürtler Raporu” ve “Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye’nin Kürt Medyası Algısı” raporu da DİTAM’ın internet sitesinde yer almaktadır.

TOPLANTI KONUŞMALARI

Hamit Bozarslan’ın “Türkiye Siyasetinde ve Seçimlerinde Kürtler” toplantısındaki konuşmasına buradan, Vahap Coşkun’un konuşmasına buradan ulaşılabilir.

“Kürtler ne yapmalı?” Paneldeki konuşmalar şöyle:

Tanıl Bora: Türk Sağı, Türkiye’de Milliyetçilik ve Kürtler

Cuma Çiçek: “2015’ten 2023’e 8 Yıl Sonra Kürt Siyasetinin Bugünkü Durumu ve Sebepleri; Yeni Dönem Politikaları ve Beklentiler”

Bülent Küçük: Değişen Türkiye ve Kürt Sosyolojisinin Önümüzdeki On Yıllarda Kürt Sorununa Etkileri, Kürtlerin Gelecek Perspektifi

Ali Çarkoğlu: 2023 Seçimleri ve Seçmen Davranışları

Arzu Yılmaz: Uluslararası Gelişmelerin Kürt Sorununa Etkisi; Kürtler ve Diplomasi

RAPORLAR

Türkiye Siyasetinde ve Seçimlerinde Kürtler Raporu

Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Kürt Medyasının Algısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu