Haber

Esenyurt’ta Tekel bayisinde çıkan silahlı kavgada yakalanan zanlı hakkında ek tutuklama kararı

Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayisinde 28 Temmuz’da meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlılardan biriydi. B.Ç gözaltına alındı.

Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan zanlı M.Ö. daha sonra Büyükçekmece’ye gitti. adliyeyesevk edildi.

Zırhlı araç eşliğinde sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürülen zanlı, olay sırasında ayağından yaralanarak koltuk değnekleriyle tutuldu. yürürken görüldü.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli M.Ö. ek gözaltı kararı verildi.

Bu karar üzerine zanlı, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüpheli M.Ö.’nün burada süreçleri devam ediyor.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen diğer şüpheliler A.Ö, T.Ö. ve bu yüzden.

valinin açıklaması

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, 28 Temmuz günü saat 23.30 sıralarında Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde çıkan silahlı kavganın ihbar edilmesi üzerine acil olarak güvenlik görevlilerinin olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, M.Ö., A.Ö., T.Ö. ve SO’nun o sırada iş başında bulunan Yunus Emre Erzen, Batuhan Bayındır ve Yusuf Erzen isimli zanlıların tabancayla ateş açarak kendilerini yaraladıkları ve araçla olay yerinden ayrıldıkları belirtildi. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybederken, tedavisi devam eden yaralı Yusuf Erzen’in hayati tehlikesinin bulunmadığı anlaşıldı. Zabıtalarımızın çalışmaları kapsamında kimliği belirlenen zanlılardan biri M.Ö. 29 Temmuz’da Esenyurt ilçesinde yakalanmıştır.

Olayda zanlının yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığının belirlendiği belirtilen açıklamada, iş yerinde yapılan aramalarda 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca ve 50 adet boş kovan ele geçirildi.

Açıklamada, yakalanan zanlı M.Ö. Hakkında başlatılan isimsiz işlemlerle firari A.Ö. ve T.Ö. ve SO’nun zanlıları yakalama çalışmalarının kesintisiz devam ettiği kaydedildi.

Cenazeler toprağa verildi

Şüpheliler ile iş yeri sahipleri arasında daha önce husumet olduğu öğrenildi. Olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in babasının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine zanlıların iş yerine gelerek merhum Erzen’in babasını sorduğu, tartışmanın bunu gölgede bıraktığı belirtildi.

Olay yerinde 12 adet boş kovan bulundu. İşyerinde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve 50 mermi ele geçirildi.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ın cenazelerinin dün Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verildiği öğrenildi.

Ne oldu?

Esenyurt’ta bir tekelciye giden grup üyelerinden biri, bir süredir tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen’e (21) ateş etti.

Zanlılar olayın ardından kaçarken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu