Haber

İddia: Bolsonaro İtalya’dan vatandaşlık istedi

Brezilya’daki görev süresinin dolmasına iki gün kala ABD’ye giden eski devlet lideri Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin düzenlediği protestoların etkileri sürerken, Bolsonaro’nun İtalya’dan vatandaşlık talep ettiği iddia edildi. Söz konusu iddiaları yalanlayan İtalya Dışişleri Bakanlığı, böyle bir ihtimal olsa bile talebinin “muhtemelen cevapsız kalacağını” belirtti.

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, “Bolsonaro böyle bir talepte bulunmadı ama başvursa bile vatandaşlık alabileceğini düşünmüyorum” dedi. Bakanlık, Bolsonaro’nun dört oğlundan ikisi Edoardo ve Flavio’nun 2020’de vatandaşlık başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

‘VATTAŞLIK VERİLMEMELİ’

Yeşil Parti lideri Angelo Bonelli, hükümete ‘Bolsonaro ve ailesine vatandaşlık vermemesi’ çağrısında bulundu. Bonelli, Bolsonaro’nun oğullarının ayrıcalıklı muamele görmemesi gerektiği konusunda uyardı. İtalyan siyasetçi, “Hükümet net olmalı. Darbecilerin yandaşlarına vatandaşlık verilmemeli” dedi.

‘İYİ OLSUN’ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Öte yandan geçtiğimiz saatlerde Bolsonaro, karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı ABD’deki hastaneden kendisine geçmiş olsun dilekleri için teşekkür etti. ABD’nin Florida eyaletindeki AdventHealth Celebration Hospital’a kaldırılan Bolsonaro, hastanedeki fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. 2018’de bıçaklı saldırıya uğradığına işaret eden Bolsonaro, “Bıçaklandıktan sonra 5 ameliyat oldum. Sonuncusundan bu yana biraz ağrım vardı, bu da beni başka tıbbi işlemlere yöneltti. Dualarınız ve mesajlarınız için minnettarım.” hızlı iyileşmem.”

Eski devlet başkanı, 30 Aralık 2022’de gittiği ABD’nin Florida eyaletinden ülkesine ne zaman döneceğine dair detay vermedi. (DIŞ HABER)

haber-altindag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu