Haber

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası baba ve kızı aranıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından acı hikayeler geride kaldı.

38 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden 12 gün geçti.

Çok sayıda vatandaş hastane ve enkaz altında kalan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.

oğlunun yanına gitti

Kahramanmaraş’ın Onikisubat ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan 9 katlı Kırçiçek Apartmanı, yıkılan binaların ortasında kaldı.

Kırçiçek Apartmanı’nda oturan Emine Nar, 6 Şubat’ta üniversitede okuyan oğlunu görmek için Ankara’ya gittiği için depreme yakalanmadı.

Aileden 3 kişi enkaz altında kaldı

Ancak evinde kalan kızı diş hekimi Bernanur Nar (27), babası Mehmet Aziz (73) ve annesi Ayşe Aziz (72) enkaz altında kaldı.

Babası ve kızına ulaşamadı

Arama kurtarma çalışmalarında Ayşe Yüce’nin cansız bedenine ulaşılırken, Mehmet Aziz ve Ayşe Yüce’nin canlı ya da cansız bedenlerine ulaşılamadı.

“Bebeğimden ve babamdan hala bir haber yok”

Emine Nar, kızı ve babasını bulmak için Kırçiçek Apartmanı’nın enkazının iki kez tarandığını belirtti. “Gördüğünüz gibi hala tüm enkazı arıyorlar. Ne bebeğimden ne de babamdan hala bir haber yok.”dedi.

“Buradan haber almak istiyorum”

Depremden bir gün sonra Kahramanmaraş’a geldiğini söyleyen Nar, şu ifadeleri kullandı:

Ben geldiğimde sabah 05:30’a kadar ablam buradaydı. Enkazdayken 1 saatlik bir zaman kaybımız oluyor. O an ne olduysa oldu. O sırada yaralıları ve hastaları buradan hızlı bir şekilde aldılar.

Ama çocuğumu ve babamı nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Ambulans şoförleri veya hangi hastaneye götürülen bir vatandaş olabilir, kimin götürdüğünü bilmiyoruz. Buradan haber almak istiyorum.

“Nerede, hangi hastanede, sağ mı ölü mü bilmiyoruz”

Baba ve kızını bulmak için DNA testi yaptırdığını ve kendilerine testin 6 ay ile 1 yıl arasında sonuçlanacağının söylendiğini söyleyen Emine Nar, üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

Evladından bu kadar uzun süre haber alamamaya hangi anne yüreği dayanabilir? Ben babasından haber almamış, annesini yeni kaybetmiş bir anneyim, çocuğum. Bu çalışmaların hızlandırılmasını istiyorum. Ne kadar hızlı olabilir bilmiyorum ama hızlanmasını istiyorum.

Ölü ya da diri de olsa babama ve kızıma kavuşmak istiyorum. Artık burada olmadığını düşünüyoruz. Ama nerede, hangi hastanede, sağ mı ölü mü bilmiyoruz. Bir bilinmezlik içindeyiz, bir belirsizlik içindeyiz. Bunun çözülmesini istiyorum. Duyan ve bilen herkesin yardım etmesini istiyoruz.

“DNA ile ilgili ise sürecin daha uzun süreceğini düşünüyoruz”

İşte yeğenim ve babam. Pazar günü buradaydık. Ben de Antalya’da yaşıyorum. Oradan haber alır almaz hızla yola çıktık ama varışımız akşam olmuştu.

Abimin dediği gibi o 1 saatlik gecikmede onu götüreni bulamıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olurlarsa tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyeceğiz. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok.

Polis memurlarıyla da görüştük ve yardımcı oldular. Parmak izlerinin alındığını ve bu kadar gelişigüzel gömülmediklerini, daha sonra kimlik eşleştirmesi yapılarak defin yerlerinin ortaya çıkacağını ve bizimle iletişime geçileceğini söylediler.

DNA konusunda ise sürecin daha uzun süreceğini düşünüyoruz. Açıkçası bu bize çok ağır geliyor. Yetkililerimizden bu konudaki çalışmalara hız vermelerini rica ediyoruz.

Şimdi burada ümidimizi kestikten sonra babam ve yeğenim yaralı olarak bir yere gittiklerini düşünüyoruz.

Öte yandan enkaza dönen Kırçiçek Apartmanı’nda yaşayanların anılarını içeren fotoğraflar ise bir çarşafta toplanarak kaldırıma bırakıldı.

lapseki-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu