Haber

Karabağ Savaşı’nın genç gazisi Türkiye’de askere gidiyor

Karabağ Savaşı’nın genç gazisi Türkiye’de askere gidiyor

Türk vatandaşı olan Kemal Ak:

“Eğitimim kesintiye uğramasın, askerliğimi Türkiye’de memnuniyetle yapacağım.”

“Üniversiteye kabul edildim ama askerliğimi ertelemiyorlar.”

ESKİŞEHİR – İkinci Karabağ savaşına katılarak gazi olan ve daha sonra üniversite eğitimi için Eskişehir’e gelerek Türk vatandaşı olan Kemal Mövludov, “Okulda okumak istiyorum, aktif bir öğrenciye benziyorum, kanun çıkarsa böyle olursa seve seve askere giderim.”

Azerbaycan doğumlu Alaska Türkü Kemal Mövludov, Türk vatandaşlığını alarak burada üniversite okumaya başladı. Kemal Ak adını alan ve daha sonra Azerbaycan’a dönen Mövludov, askerlik çağı geldiğinde ülkesinde askerlik yapmaya başladı. Kemal Ak, 18 aylık askerliğini yaparken başlayan İkinci Karabağ Savaşı’na katıldı. Fuzuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde cephede savaşan Ak, şarapnel isabetiyle ayağından yaralandı. Savaştan sonra üniversite okumak için tekrar Eskişehir’e gelen 24 yaşındaki Kemal Ak da askere çağrıldı. Üniversite eğitimi almasına rağmen askere çağrılmasına şaşıran Ak, ikinci kez askere gitmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak eğitiminin aksamasını istemeyen Kemal Ak, okulu bitirdikten sonra askere gitmek ister.

“Fuzuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde savaştım”

Kemal Mövludov süreçle ilgili şunları söyledi: “Azerbaycan’da doğup büyüdüm. 17 yaşında üniversite için Türkiye’ye geldim. Aynı zamanda üniversitede okurken 17 yaşında Türk vatandaşlığına başvurdum. babamın daha önce vatandaşlığı vardı, ben bir yıl içinde vatandaş oldum. 2 yıl Türkiye’de kaldım. Okuduktan sonra Azerbaycan’a dönmek zorunda kaldım ve askere çağrıldım. İkinci Karabağ Savaşı Azerbaycan ile başladı. Ben şahsen katıldım. İkinci Karabağ Savaşı.Fizuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde savaştım.Son olarak Şuşa bölgesinde bacağımdan yaralandım.Üniversite okumak için Türkiye’ye gittim.Tekrar geldim.Yine askere çağrıldım. Tekrar Türk vatandaşı olarak Türkiye’ye giderek askerlik şubesine gittim ve ‘Ben zaten askerliğimi yaptım’ dedim. Askerlik şubesinde bana ‘Askerliğinizi nerede yaptınız?’ diye sordular. ‘Azerbaycan’da yaptım’ dedim. Ancak Azerbaycan “Türkiye’deki askerliğim burada geçmedi” dedi.

“Memnuniyetle askere giderim”

Üniversite eğitimini burada tamamladıktan sonra askerlik hizmetini seve seve yapmayı kabul eden Kemal Ak, “Ben de burada, Türkiye’de seve seve askere giderim. Bu konuda hiçbir endişem yok. Ama tek isteğim şu anda 24 yaşında olmam. yaşındayım ve üniversiteye kabul edildim. Üniversiteye kabul edilmeme rağmen “Devlet beni üniversiteye kabul ediyor ama askerliğimi ertelemiyor. Askerliğimi ertelemediler. Burada bir yanlışlık varsa düzeltilmesini rica ediyorum. Okulumda okumak istiyorum, aslında şu anda okulda aktif bir öğrenciyim. Eğer bir sorun yoksa, kanun böyleyse seve seve askere giderim.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu