Haber

Kılıçdaroğlu: “Yavaş yavaş ‘Hukuk Düzeni Tekliği’nden, ‘Saray Düzeni Tekliği’ne doğru ilerliyoruz.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan da ‘Maalesef Anayasa Mahkemesi ardı ardına hatalar yapar hale geldi’ dedi. Yani açıkça diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi, Yargıtay gibi henüz benim söylediklerimi yerine getiren bir mahkeme olmadı… Anayasa Mahkemesi’ne yapacağım atamalarla burayı da dahil edeceğim. ‘Onu saraydan talimat almaya hazır hale getireceğim.’ Öyle ki, hukuka aykırı bu kararı eleştiren AK Partili yoldaşlarını bile tehdit ediyor.Verdiği mesaj çok açık… Yavaş yavaş ‘hukuk düzeninin birliğinden’ yani ‘hukuk düzeninin birliğinden’ uzaklaşıyoruz. Hukuktaki normlar hiyerarşisinden, ‘saray düzeninin birliğine’… Demokrasiyi savunan kimse buna “Vatansever buna izin vermez” demez.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi kararlarına ilişkin açıklamalarına bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Anayasa Madde 153: ‘Anayasa Mahkemesinin kararları (…) yasama, yürütme ve yargı organlarını, idari makamları, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.’ Erdoğan: ‘Yargıtay kararı iptal edilemez.’ “Tabii ki atılamaz, çünkü bu karar yargı tarihinin yüz karasıdır… Buna imza atan sözde hakimler bu kararı bağımsız irade ve vicdanlarıyla değil, talimatla almıştır. Hatta Anayasa Mahkemesi kararının ‘hiçbir hukuki değeri ve geçerliliği yok’ diyecek kadar ileri gittiler. Hatta bu cesareti kendilerinde buldular. Erdoğan ayrıca, ‘Maalesef Anayasa Mahkemesi ardı ardına hatalar yapar hale geldi.’ Yani açıkça diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi henüz Yargıtay gibi benim söylediklerimi yerine getiren bir mahkeme haline gelmedi… Anayasa Mahkemesi’ne yapacağım atamalarla burası da talimatlara tabi olacak’ Saray’dan. ‘Ben getireceğim.’ Öyle ki, hukuka aykırı olan bu kararı eleştiren AK Partili yoldaşlarını bile tehdit ediyor. Verdiği mesaj çok açık… Yavaş yavaş ‘hukuk düzeni birliği’nden, yani hukuktaki normlar hiyerarşisinden, ‘saray düzeni birliği’ne doğru ilerliyoruz… Bunu savunan yok demokrasi buna diyor. “Vatansever buna izin vermeyecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu