Haber

Kültür ve Turizm Bakanı: Yıl sonuna kadar tüm Türk kazı koordinatörlerini atayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu itibarıyla tüm Türk kazı koordinatörlerini atıyoruz. Tamamen bizim kontrolümüz altında olacak.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 Merkezi Yönetim bütçesi ve 2022 Kesin Hesap Kanun teklifi görüşmelerine katılarak milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ersoy, arkeolojik kazılara ilişkin ise, “1863’ten bu yana kazılar yapılıyor. Geleceğe yönelik miras projesini başlattık. Tarihimizde ilk kez bir Türk koordinatör atadık. Yılsonu itibariyle de kazılara devam ediyoruz. Tüm Türk kazı koordinatörlerini atayacağız. Tamamen bizim kontrolümüz altında olacak. Tarihi bütçelerle atıyoruz.”

Etap beton dökümüne ilişkin tezlere ilişkin Ersoy, “Tarihi eserlerin bulunduğu koyda herhangi bir çalışma yapılmadı. Anıtlar Kurulu ve Kazı Müdürlüğü’nün onayladığı proje yapıldı. Temelsiz yapılar yapıldı. Bunlardan biri” 89 metre, diğeri 92 metrekare. Hafta sonları 12 bin kişi geliyor.” .

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı “Yalan söylüyorsun” derken, Bakan Ersoy “Yalan söylüyorsun” yanıtını verdi.

Haydarpaşa ve Sirkeci istasyonlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ersoy, “Haydarpaşa ve Sirkeci kültür vahası olacak. İstanbul’un ihtiyacı olan kültür ve sanat vahası olacak.” – ANKARA

habertut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu