Haber

NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu Kara Delik Yutan Yıldızı Kaydediyor

LOS ANGELES, 13 Ocak (Xinhua) — NASA’nın Hubble uzay teleskobunu kullanan gökbilimciler, bir kara delik tarafından yutulan bir yıldızın son anlarını ayrıntılı olarak kaydettiler.

NASA Perşembe günü, gökbilimcilerin sistemsiz bir yıldız yerçekimi uçurumuna daldığında ne olduğunun ayrıntılarını öğrenmek için Hubble’ı kullandıklarını söyledi.

Çeşitli teleskoplar kullanan astronomlar tarafından kara deliklerin etrafında yaklaşık 100 gelgit bozukluğu olayı tespit edildi. NASA, yüksek güçlü uzay gözlemevlerinin çoğunun 1 Mart 2021’de başka bir kara delik gelgit bozulma olayı tespit ettiğini ve bunun başka bir galakside meydana geldiğini bildirdi.

NASA’ya göre bilgiler, Hubble gözlemlerinden farklı olarak, kara deliğin etrafındaki çok sıcak haleden yayılan ve yıldız çoktan parçalandıktan sonra oluşan X-ışını ışığından elde ediliyordu.

NASA’nın verdiği bilgilere göre, merkezinde uyuyan süper kütleli bir kara delik bulunan rastgele bir galakside, yıldız parçalanmasının her 100.000 yılda sadece birkaç kez meydana geldiği iddia ediliyor.

haber-ula.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu