Haber

Osmangazi’den deprem bölgesine teknik destek

Osmangazi Belediyesi, 14 mühendis ve teknik elemandan oluşan uzman kadrosuyla deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarına destek veriyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ilk gününden bu yana bölgedeki birçok alanda desteğini ve desteğini sürdüren Osmangazi Belediyesi, afet bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları ile başlayan hasar tespit çalışmalarına da yardımcı oluyor.

Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep’e giden Osmangazi Belediyesi Fen İşleri ve Yapı Denetim Müdürlüğü’ne bağlı inşaat mühendisleri ve inşaat teknikerlerinden oluşan grup, bölgedeki hasarlı binaları tespit ederek tutanak tutuyor. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görev yapan teknik heyet, İstanbul’da binalarda kullanılan taşıyıcı sistemleri ve ekipmanları denetliyor. inceler ve binaların hafif hasarlı, ağır hasarlı veya oturulamaz durumda olup olmadığını belirler.

Gaziantep’te 5 gündür saha çalışması yürüten Osmangazi Belediyesi ekipleri, bugüne kadar 1.215 binanın hasar tespitini gerçekleştirerek, depremin şiddetini ve olayın vehametini ortaya koydukları görüntüyle bir kez daha gördüklerini belirtti. çalışma sırasında karşılaşıldı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ülkemizi sarsan felaketin ardından arama kurtarma ekiplerimiz ve istekli çalışanlarımızla bölgeye ulaştık. Bölgeye gıda, giyecek, erzak ve akaryakıt başta olmak üzere çok sayıda yardım tırı göndermeye devam ediyoruz. Araçlarımız ve istekli işçilerimiz sallanan bölgenin çeşitli illerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların yanı sıra teknik grubumuz ile bölgedeki hasar tespit çalışmalarına da destek vermekteyiz. Belediyemizde görev yapan inşaat mühendislerinden oluşan 14 kişilik ekip, Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

domanicajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu