Haber

Özgür Özel: Önceki genel başkana bağlılık, partisini iktidara getirmekle olur (3)

ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAŞAK DEMİRTAŞ HAKKINDA AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli’de il teşkilatı ile görüşmesinin ardından Elazığ’a doğru yola çıktı. Pertek Vapuru’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Başak Demirtaş’ın olası adaylığıyla ilgili soruya ilişkin, “Başak Demirtaş’ın yaptığı açıklamaların hepsi aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar söylediği tüm sözleri yalanlıyor. Ne diyorlardı?” CHP, “DEM oluyorlar, DEM Partisi ile kapalı kapılar ardında işbirliği yapıyorlar, kamuoyuna açıklanmayan işbirlikleri var” diyorlardı. Başak Hanım’ın açıklamasını tüm kamuoyuyla birlikte biz de dinledik, ‘Gizli DEM’le bir şey konuşuyor musunuz?’ açıklamasını herkesle birlikte biz de öğrendik. Tek söylediğimiz şu: Kamuoyunun önünde ne oluyorsa bize nezaket ziyaretinde bulundular, biz onlara nezaket ziyaretinde bulunduk, birçok gündemi değerlendirdik. DEM Partisi Parti Meclisi’nin açıklaması var: ‘Biz onlara nezaket ziyaretinde bulunduk. kentsel uzlaşma arayacağız.’ Anlaşma sağlayabileceğimiz belediye başkan adaylarını arıyoruz.Bunun dışında DEM Partisi’nin yaptığı açıklama, Parti Meclisi’nde alınan karar ve adaylıklarımızın birbiriyle alakası yok veya arkasında herhangi bir tartışma yok. Gizli kapılar. Aslında bunu açıklanan adaylardan hep birlikte izliyorsunuz. Başak Hanım şunları söyledi: “Eğer her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının iradesini açıklama veya seçme ve seçilme hakkının kullanılmasına katkıda bulunma hakkı varsa Bunu değerlendirebilirim” dedi. “Herkesin saygı duyması gereken yaklaşım, herkesin saygı duyması gereken yaklaşımdır. Ama aynı zamanda bize karşı yapılan tüm saygısız saldırıların boşa çıkması açısından da son derece önemli.”

‘İMAMOĞLU BELEDİYESİ İSTANBUL’UN TAMAMI İÇİN UYGUN’

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a iyi geldiğini belirten Özel, “Şartlı durumlardan ya da gerçekleşmemiş adaylıktan bahsetmek doğru değil. Ama CHP olarak meseleye bu açıdan bakıyoruz, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına hayırlı oldu. İstanbul ve İstanbul halkı.Sadece CHP’lilere yetmedi, tüm İstanbul’a iyi oldu.Bu İstanbul’da AK Partili var, MHP’li var, HDP’li var, Aleviler var, Sünniler var, Türkler var, Kürtler var , Şafiler ve Boşnaklar. Tüm İstanbul bize yetiyordu. Bu yüzden Ekrem İmamoğlu’na 5 yıl daha İstanbul halkından bu görevi talep etme yetkisi verdik ve onu aday gösterdik. İstanbul halkı yetki verseydi 5 yıl daha kârdan uzak, çevreye duyarlı, iyi sosyal belediyecilikle, ayrımcılık yapmadan, partizanlık olmadan yaşayacağız.Murat Kurum’un partisinin tarihinde onların belediyecilik anlayışında partizanlık vardır, vurgunculuk vardır. İstanbul’un güzel topraklarının Arap şeyhlerine ve Katar Emirlerine verildiği helikopterden görüntüleniyor. İstanbul’a tepeden değil içeriden baktığımızda İstanbul’un güzelliklerini İstanbulluların istifadesine sunuyoruz. Parklardan, sosyal tesislerden, sosyal belediyecilikten oluşan bir dünya inşa ediyoruz. Karar; İstanbul bir partinin, bir kişinin çevresinin ve ailesinin yararına mı yönetilmeli yoksa tüm İstanbul’un yararına mı yönetilmeli? “İstanbul seçmeninin konuya buradan bakacağını düşünüyorum” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PEK ÇOK CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ’

Önümüzdeki hafta yapılacak parti meclisi toplantısında çok sayıda belediye başkan adayının açıklanacağını belirten Özel, “Önümüzdeki hafta perşembe veya cuma günü yapılacak parti meclisi toplantısında çok daha fazla belediye başkan adayını açıklayacağız. Sanıyorum açıklayacağız. Bundan sonra başka bir parti konseyi toplantısı daha yapabiliriz. Belki.” “Parti meclisi toplantısı çok istisnai durumlarda yapılabilir ancak bu Cuma ve önümüzdeki hafta uzun bir ara vereceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘MERKEZ BANKASI’NDA GÖZET SAVAŞLARI YAŞANIYOR’

Özgür Özel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili tartışmalara ilişkin, “Merkez Bankası Türkiye’nin en önemli ve köklü kurumlarından biridir. Kanunla kurulmuş, kuralları ve gelenekleri olan bir kurumdur. Bu kurumun bu hale getirilmesi çok kötü. İddiaların tamamını kabul ediyorum.” Ne Gaye Hanım’a ne de ailesine haksızlık etmek, doğru ya da yanlış bilmeden kimseyi korumak istemem. Peki bu görevi hepimiz adına kim yapacak? Bu devasa kurumun bir teftiş konseyi var, ilgili komiteleri var. Bu konseylerin hızla çalışıp durumu ortaya çıkarması gerekiyor. Sorunu olması gerektiği yerde parti içi çatışmaya çeviren, AK Parti içindeki çatışma ve çatışmaları Merkez Bankası üzerinden yapan korkunç bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şu anda Merkez Bankası’nda vesayet savaşları yaşanıyor. ‘Ekonomiden sorumlu Bakanın ekibi Gaye Hanım’dan kurtulmak istiyor ve ona prestij suikastı gerçekleştiriyor. ‘Yapıyor’ diyenler var, ‘orada tutmak isteyenler böyle cevap veriyor’ diyenler var. Merkez Bankası gibi köklü, devasa bir kuruma yakışmaz. Gaye Hanım gibi iyi eğitimli, yurt dışında, hatta özel sektörde önemli görevlerde bulunmuş biri iktidar tarafından Türkiye’ye getirildi. İktidar partisi faiz konusunda farklı bir yol izledi. ‘Akılcı politikalar uygulayacağız’ dediler. Merkez Bankasının bağımsızlığı son derece değerlidir. Bu bağımsızlıktan rahatsız olan birinin, küçük bir çocuğu olan, iyi eğitimli bir gencin, onları dinlemediği için özel hayatı ve ailesi üzerinden gerçekleştirdiği prestij suikastı gerçek bir iş değildir. Görevinden alacak mısın? Bunu bir usta olarak görevinizden alın. Yerine kimi istiyorsanız onu atayın. Umalım ki bugüne kadar getirdiklerinden, götürdüklerinden ne hayırlar gördük. Ama bu tür davranışlar hiç hoş değil, bunlar saray entrikaları. Demokrasilerde Merkez Bankası liderlerinin yerini saray entrikaları almaz. Demokrasilerde Merkez Bankası başkanı hata yaparsa o hata siyasetin kendisi tarafından değerlendirilir. Yapılacak doğru şey bunu piyasaları karıştırmadan, kimseye güvensizlik yaratmadan yapmaktır. Asıl sorun, kendi kanununda 5 yılda bir değişmesi gereken makamı 5 yılda 4 kez değiştiren siyasi iktidarın Türkiye’ye ne yaptığıdır. Bu kurumda ne itibar, ne haysiyet bıraktılar. Şimdi Gaye Hanım’ı bu şekilde göndersinler. Yarın görevden alınsa sorun olmaz, bu onun kendi siyasi takdiridir. Ama sen onu öyle saray entrikalarıyla gönderdin, yarın bu göreve yeterince eğitimli birini davet edeceksin. Gelecek mi? Annesini karıştır, babasını karıştır, henüz küçücük annesinden emziren bebeğini karıştır… Merkez Bankası Başkanı’nı böyle mi değiştireceksiniz? Demokrasinin olmadığı saraylarda böyle şeyler olur. “MB’nin saray entrikalarına ihtiyacı yok” dedi.

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu