Haber

Rus Gazeteci Zaporijya’da Öldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı takip eden Rus gazeteci Rostislav Zhuravlev, Zaporijya’daki çatışmalar sırasında aracına parça tesirli bombaların isabet etmesi sonucu öldü.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bir gazeteci öldürüldü. Rusya merkezli haber ajansı Ria Novosti’nin savaş muhabiri Rostislav Zhuravlev, çıkan çatışmalarda aracına isabet eden parça tesirli bombalar nedeniyle hayatını kaybetti. Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Zaporijya Devlet Başkan Yardımcısı Yevgeny Balitsky, gazetecinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün, Vasilyevka kentinden Zaporozhye bölgesine bağlı Vladimirovka köyüne giden sivil bir aracın bombalanması sonucu Ria Novosti’nin savaş muhabiri Rostislav Zhuravlev hayatını kaybetti.”

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından atılan parça tesirli bombaların sivil araca yönelik olduğunu ve araçta bulunan 4 medya çalışanının yaralandığını duyurdu. Yaralı olarak hastaneye sevk edilen gazetecilerin tedavi altına alındığı belirtilirken, teşkilatta görevli bir gazetecinin durumu ağır olduğu için Kırım’a gönderileceği belirtildi. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu