Teknoloji

Sony’den Isıya, Sıkmaya ve Ovalamaya Duyarlı Bir Denetleyici Gelebilir

Konsol piyasasının değerli oyuncularından biri olan Sony, kontrolör için aldığı yeni patent ile oyun hissini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Sony, PlayStation markasıyla yıllardır oyun dünyasının trendlerini belirliyor.

Konsol savaşlarının en güçlü taraflarından biri olan Sony, hem donanım hem de konsola özel oyunlarla PlayStation markasıyla tahtını kolay kolay kaybetmeye niyetli görünmüyor.

Sony’nin PlayStation kontrolcüsü için aldığı bir patent, bildiğimiz oynanışı tamamen değiştirebilir.

Patent hayata geçirilirse oyuncular, kontrolcülerinden soğukluk ve sıcaklık hissi de alabilecekler. Böylece oyun ile gerçekçilik arasındaki çizgi biraz daha bulanıklaşacak. Şimdi bir düşünün. Doom oynarken cehennemin yerlerinde elleriniz yanarken Skyrim’in karlı dağlarının zirvelerinde donacaksınız.

Denetleyicinin tek becerisi de olmayacak.

Sıkma, sıkma ve sürtme gibi işlemler de kontrolcünün farklı özelliklerini tetikleyerek aktarılanlara göre geri bildirimde bulunmasını sağlayacaktır. Örneğin dokunduğunuz katı bir nesne ile daha akışkan maddelerin hissiyatı tam olarak aynı olmayacaktır.

Peki tüm bunlar nasıl olacak? Bu denetleyici ne zaman kullanılabilir olacak?

Denetleyici, tüm bu mahareti kulplarda kalan özel bir manyetik sıvı aracılığıyla gösterecektir. Şu an patent aşamasına gelen inspector’ın resmi bir çıkış tarihi olmasa da karşımıza çıkıp çıkmayacağı bile bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu