Haber

Söylediği her şey saçmalık çıktı! İşte Kılıçdaroğlu’nun 10 büyük saçmalığı

  • HABER7

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin desteğiyle cumhurbaşkanı olmaya çalışıyor Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar uyguladığı karalama politikasına hız verdi. Siyasi hayatı boyunca pek çok asılsız iddiayı gündeme getiren ve bu saçmalıklar nedeniyle çok sayıda tazminat davasına mahkûm edilen Kılıçdaroğlu, bu kez TOKİ’yi hedef aldı.
Kılıçdaroğlu, Toplu Konut İdaresi 1984-1999orta yıllar 15 yılda 1 milyon 139 bin 99 konut yaptınız.Ben, sadece son 20 yılda 506 bin 861 Bir ev inşa edebileceğini iddia etti. Telaffuzları bunlarla sınırlı kalmayan Kılıçdaroğlu, TOKİ evlerinde varlıklı kişilerin yaşadığını iddia etti. Bu sosyal konutlarda zengin sırtını dönmüş yaşıyor”söz konusu.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ: 20 YILDA 1,2 MİLYON KONUT!

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum sayılarla yalanlandı. Bakan Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOKİ konutlarıyla ilgili söylemlerinin hatasız olmadığını belirterek, TOKİ’nin 1984 yılında kurulduğunu ve 2002 yılına kadar 18 yılda 143 bin bağımsız birim ürettiğini belirtti. 1 milyon 200 bin konutürettiğini söyledi

Bakan Kurum, Kılıçdaroğlu’nun TOKİ’nin yaptığı konutlarda varlıklıların yaşadığı yönündeki iddialarına yanıt vererek, şunları söyledi: “Şimdi ‘onların belleri kalın ve bu sosyal konutlarda zenginler yaşıyor’ iddiasına bir örnek verebilir mi? 5 milyonluk alt gelir grubundaki vatandaşlarımız bu yüzden mi en büyük sosyal konutlara başvuruyor? Cumhuriyet tarihinde konut kampanyası?”söz konusu.

KILIÇDAROĞLU’NUN EN BÜYÜK 10 YALANI

SSK Genel Müdürlüğü’nün ardından 2002 yılındaTürk siyasetine CHP milletvekili olarak giren ve Deniz BaykalTeyp olayının ardından cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Kılıçdaroğlu, TOKİ iddiası gibi birçok yalanı ortaya çıkardı. ‘Çamur at, iz bırak’Politikasıyla Türk halkını aldatmaya ve önündeki siyasileri karalamaya çalışan Kılıçdaroğlu, asılsız iddiaları nedeniyle Türk yargısı tarafından defalarca tazminata mahkûm edildi.

Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar söylediği en büyük böbürlenme sözlerinden bazıları şöyle sıralanıyor;
 
YALAN-1Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son yerel seçimler öncesi belediyelerde çalışan vatandaşlara garanti verdi. “Şeref sözü veriyorum belediyeden hiçbir vatandaş kovulmayacak, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız.” dedi. Ancak seçimden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,13 binden fazla çalışan işten çıkarıldı ve mağdurlar günlerdir hareket halindeydi.

‘Şeref sözüKılıçdaroğlu ise o günlerde sessiz kaldı ve yaşananlara dair tek kelime etmedi.

 
 

YALAN-2 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem bölgesine giden Kılıçdaroğlu, temel kurumları karalama çabalarında bu kez Kızılay’ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde Kızılay olmadığını savundu. “Deprem bölgesinde Kızılay çadırı görmedim. Kızılay nerede?” o çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde Kızılay çadırı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Kızılay çadırına girdi.
 
 

YALAN-3Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin büyük mücadeleleriyle çözülen başörtüsü yasağının kaldırılmasını da benimsedi. Geçmişte başörtüsü için ‘1 metrekarelik bir bez parçası’ diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Başörtüsü sorununu çözdüm” Bir yalan daha attı. Ancak Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağı için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu ve dilekçeyi imzaladı.

 

YALAN-4Kılıçdaroğlu, 3 Eylül 2010 “Kim darbe girişiminde bulunursa o tankın önüne ilk ben geçeceğim”dedikten sonra FETÖ’cülerin teşebbüs ettiği 15 Temmuz alçak darbe girişiminde Korumaları eşliğinde Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasından geçerek Bakırköy Belediye Başkanı’nın konutuna gitti. Sokaklarda, meydanlarda ve havaalanlarında milyonlar darbeye direnirken, Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanının konutunda kahvesini yudumlaması ve bir süre sonra 251 kişinin şehit olduğu darbe girişimi. ‘Kontrollü darbe’aradıklarını söyledi.
 
 
 

YALAN-5Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Man Adası ‘ya para aktardığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir durumun olmadığını iddia etmesi üzerine, İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk MahkemesiKılıçdaroğlu, dün görülen duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şunları söyledi: 130 bin lira ve 359 bin lira tazminatödemek zorunda kaldı.

 

 

YALAN-6Vatandaşı manipüle etmek için her yolu deneyen Kılıçdaroğlu, her seçim öncesi çılgın sözler vermeyi gelenek haline getirdi. 14 Mayıs 2023Seçimler için mitinglerde olmayacağına dair sözler veren Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir BelediyesiKazanmaları halinde yapacaklarını şöyle sıraladı:

Suda indirim yapacağız. 12 yaş altı ulaşım ücretsiz olacaktır. Düzenli olarak belediye hizmetlerinde görev alanlar ücretsiz olacak. Toplu taşıma sistemlerindeki tüm ilk transferler ücretsiz olacak. 25 yaş altı tüm gençler toplu ulaşımdan ve tüm kültür-sanat etkinliklerinden ücretsiz olarak yararlanacak.

Bu noktada suya indirim yerine yüzde 110 zam yapıldı. Ulaşımda 12 yaşa ücretsiz vaadi havada kaldı. Ulaşımda CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi dershanede kaldı. Sadece 2022’de ulaşım yüzde 80’den fazla arttı. 25 yaş altı gençlere ücretsiz ulaşım sözü de yerine getirilmedi.

 
 

 

YALAN-7 Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm saçmalığını da bırakmadı. Yerel seçimler öncesi “İstanbul’u bize verin, kentsel dönüşümün nasıl yapıldığını gösterelim” diyen Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanı İmamoğlu, 4 yılda sadece 1800 konut üretebildi. ‘Ölecek lider’ CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve CHP yönetimi, iktidarın hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projelerine takoz oldu. Birçok yerde vatandaşlara sahte bilgiler veren CHP’liler, ‘kira’Kent yönetimi var diyerek yurttaşları kent yönetimine karşı kışkırttı.

 

 

YALAN-8 Asılsız iddiaları bunlarla da sınırlı kalmayan Kılıçdaroğlu, her seçim öncesi Suriyeli mültecileri kullanarak seçim oyunu oynamaya devam ediyor. Yerel seçimler öncesi ‘Mülteci’ Kılıçdaroğlu, söylemlerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlık verilen göçmenlerle seçimleri kazanmak istediğini savundu. Ancak bugüne kadar vatandaşlık verilen göçmen sayısı 200 binonlar 87 bin çocukolduğu ortaya çıktı.

 

 

YALAN-9 7’li masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladığı güne kadar bir parti genel başkanının tarafsız olamayacağını, dolayısıyla tek parti genel başkanı olmaması gerektiğini savunuyordu. Geçtiğimiz yıllarda muhabir olan Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısın?”soruya “Parti lideri cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. çünkü seçilirse şeref ve haysiyeti konusunda tarafsız olacağını taahhüt eder. Onur ve şeref bu kadar ucuz mu?” şeklinde yanıt verdikten sonra artık cumhurbaşkanı adayıdır. Kılıçdaroğlu, partisinin genel başkanlığından istifa etmeyeceğini, bu haliyle görevini sürdüreceğini açıkladı.

 

 

LIE-10 Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ile ilgili de büyük bir saçmalık ortaya attı. Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde Merkez Bankası’nın 128 milyar dolar aldığını iddia etti. “128 milyar dolar nerede?” telaşını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun böbürlenmesi üzerine Merkez Bankası 128 milyar dolardanasıl kısmı, finans kısmı ve kamu kurumlarının ihtiyacı için kullanıldığını açıkladı.

 

KAYNAK: HABER7

kestelhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu