Ekonomi

Bank of America Önemli Artışın Ardından Kritik Standard & Poor’s 500 Eşiklerini Analiz Ediyor

Pazartesi günü Bank of America, son fiyat artışının ardından S&P 500 Endeksi için önemli fiyat seviyelerine işaret etti. Tom Demark’ın günlük ve haftalık teknik analiz araçları ve belirli Japon grafik tekniklerinin New York Borsası Bileşik Endeksi ve NASDAQ Bileşik Endeksi için potansiyel bir düşüşe işaret etmesiyle S&P 500 Endeksi’nin yukarı yönlü fiyat hareketinin ivme kaybedebileceğine dair işaretler gösterdiğini belirttiler. Bu göstergelere rağmen, S&P 500 Endeksi için destek fiyatları 4800 ve 4600’de, direnç fiyatları ise 5200 ve 5600’de kabul ediliyor.

Bankaya göre S&P 500 Endeksi, 5200’e ve potansiyel olarak 5600’e olası bir yükselişe işaret eden “cup and handle” olarak bilinen teknik grafik formasyonuyla karakterize edilen yukarı yönlü bir trend izlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta endeks 5189,26 ile neredeyse 5200 seviyesine ulaştı. Analistler, S&P 500 Endeksinin yükseliş eğilimini canlandırabilecek ve 5600 aralığına doğru ilerlemenin önünü açabilecek bir düşüş yaşamadan önce 5200 fiyat seviyesi yakınlarında engellerle karşılaşabileceğini tahmin ediyor.

Buna ek olarak Bank of America, olumlu piyasa eğilimini destekleyen S&P 500 Endeksi’nin yükselen hisse senetlerinin kümülatif hacminin Ekim 2022 ve Ekim 2023’te meydana gelen çift dipli grafik formasyonundan keskin bir şekilde arttığını ve fiyat artışının gücünü teyit ettiğini belirtti. Düşen hisse senetlerine kıyasla yükselen hisse senetlerinin kümülatif hacmindeki bu artış, yatırımcı güveninin arttığını ve piyasanın 2021’de görülen yüksek fiyatlara yaklaşma potansiyeli olduğunu göstermektedir.

Finans kuruluşuna göre, olumlu bir piyasa eğiliminin daha fazla kanıtı, her ikisi de yeni zirvelere ulaşan S&P 500 Endeksi ve New York Borsası Bileşik Endeksi hisse senetleri için ilerleme-düşüş çizgilerinden geliyor. Fiyat artışına bu yaygın katılım, piyasada bir geri çekilme yaşanması halinde, fiyat artışına katılan hisse senedi sayısındaki azalmadan kaynaklanmadığı için, devam eden döngüsel ve uzun vadeli yukarı yönlü piyasa trendleri dahilinde bir alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini göstermektedir.

Bununla birlikte, Bank of America bir risk unsuru olduğunu kabul etmektedir. En çok işlem gören 15 Amerikan hisse senedini temsil eden ve en yaygın olarak takip edilen ilerleme-düşüş çizgisi, 2024’ün başından bu yana negatif bir tutarsızlık göstererek yukarı yönlü fiyat hareketini teyit etmemiştir. Bu durum potansiyel bir piyasa riski olarak görülmekle birlikte, S&P 500 Endeksi ve New York Borsası hisse senetlerinin ilerleme-gerileme çizgilerindeki yeni zirveler ve tüm şirketlere eşit ağırlık verildiğinde S&P 500 Endeksi’nde ve daha küçük şirketler arasında görülen istikrar, en çok işlem gören hisse senetlerinden teyit gelmemesinin yaygın bir olumsuz piyasa eğilimine işaret etmekten ziyade yatırımcıların çok büyük şirketlerden uzaklaşmasından kaynaklanabileceğini düşündürmektedir.

Son olarak, yatırımcı iyimserliği 2023’ün sonlarından bu yana artış göstermektedir. Amerikan Bireysel Yatırımcılar Birliği’nin yükseliş hissiyatı ölçümü (AAIIBULL) şu anda 51,7 seviyesinde olup geçmiş yıllarda gözlemlenen 57-60’lık aşırı seviyelerden daha düşüktür. Tarihsel olarak, S&P 500 Endeksi en yüksek fiyatlarına bu tür aşırı yükseliş hissiyatı seviyelerinin ardından ulaşmıştır, bu da piyasanın daha da yükselmesi için hala potansiyel olabileceğini göstermektedir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

kartepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu