Haber

Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağında agresif manevralar yapıyor

ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (INDO-PACOM), Çin’e ait bir J-16 savaş uçağının Güney Çin Denizi’nde ABD’ye ait bir RC-135 keşif uçağına agresif bir hareket yaptığını bildirdi.

INDO-PACOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “26 Mayıs 2023 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait bir J-16 savaş pilotu, ABD Hava Kuvvetlerine ait bir RC-135 uçağına karşı yaptığı keşif sırasında gereğinden fazla agresif bir manevra gerçekleştirdi. Çinli pilot sağa doğru uçtu. RC-135’in burnunun önünde, ABD uçağının kuyruk türbülansına saplanmasına neden oluyor.” söylendi.

Açıklamada, ABD RC-135 uçağının uluslararası hukuka uygun olarak Güney Çin Denizi üzerinden uluslararası hava sahasında güvenli ve rutin operasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası hukukun izin verdiği her yerde güvenli ve sorumlu bir şekilde uçmaya, havada süzülmeye ve faaliyet göstermeye devam edecektir. Hint-Pasifik bölgesindeki tüm ülkelerin uluslararası havalimanlarını sadakatle ve uluslararası hukuka uygun olarak kullanmalarını bekliyoruz.” söylendi.

hendek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu