Haber

Kamerada 2 Kişinin Hayatını Kaybettiği Uçak Kazası: 380 Bin Volt Akımla Anında Öldüler

Bursa’da iki kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, 380 bin volt elektrik taşıyan uçağın yüksek tansiyon sınırına çarptığı ve patlama sonrası havada alev aldığı görüldü.

Uçak, Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin bulunduğu ormana çarptı.

Kaza, 1 Aralık Perşembe günü saat 15.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesi’nde meydana geldi. Bursa Yunuseli Havalimanı’nda saat 13.15’te motoru kontrol edilen TC-UHY Bristell B23 tek motorlu uçak, saat 13.30’da piste çıkarak Sakarya’nın Pamukova ilçesine gitmek üzere havalandı. Bursa’dan havalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi ve Bursa’ya dönmek üzere Sakarya’nın Pamukova ilçesinden kalktıktan yaklaşık yarım saat sonra uçak Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali topraklarındaki ormana çarptı. Türkiye’nin 3. büyük santrali. Uçuş kayıtlarına göre TC-UHY uçağının Sakarya Pamukova’dan saat 15.13’te kalktığı, 1200 metre irtifada 72 kilometre yol kat ettiği, 19 dakika havada kaldıktan sonra saat 15.32’de uçakla temasını kaybettiği belirlendi.

Kazada pilot ve yanındaki yolcu hayatını kaybetti.

Kazanın ardından bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri uçakta çıkan yangına müdahale ederken, kazada yolcu olarak yanında bulunan pilot Hakan Köksal (54) ve Burcu Sağlam’ın (22) hayatını kaybettiği belirlendi. Hobi amaçlı Asya Havacılık kuruluşuna kayıtlı TC-UHY kuyruk numaralı özel uçağıyla uçuş yapan Hakan Köksal’ın, 4 kişilik uçak ruhsatı almak için Sakarya’nın Pamukova ilçesine gittiği öğrenildi. Bursa’da toprağa verilen Hakan Köksal ve Burcu Sağlam’ın kazadan dakikalar önce geriye düşen uçağın kokpitinden ve sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntü ve fotoğraflar kaldı. Görsellerde; Uçak düşmeden önce Sağlam’ın kendisini ve çevreyi filme aldığı anlar oldu.

380 bin volt elektrik taşıyan yüksek gerilim direğine çarptı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülürken, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Lideri ve yedek modül şirket sahibi, 3 çocuk babası Hakan Köksal ve nezaket uzmanı Burcu Sağlam’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Doğalgaz çevrim santralinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; Hızla irtifa kaybederek santrale yaklaşan uçağın 380 bin volt elektrik taşıyan yüksek tansiyon direğine çarparak havada alev aldığı görüldü. Uçağın havada çarparak yere düşmesi üzerine bu görüntüler Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da incelendi.

İşte o anlar ⬇️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu