Haber

Kocaeli’de Ters Yönlü Jeep ile Otomobil Kafa kafaya çarpıştı: 2 Ölü, 10 Yaralı

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde bölünmüş yolda sürücüsünün yanlış yöne girdiği cip, içinde 11 kişinin bulunduğu otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 bebek ve 1 hamile kadın hayatını kaybederken, 5’i çocuk 10 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında D-130 karayolunun Başiskele ilçesi Barbaros Mahallesi geçişinde meydana geldi. Başiskele kent merkezinden yola çıkan Salih Fazilet E. yönetimindeki 34 HB 3302 plakalı cip, yolun karşı tarafına dönerek sol şeritte yaklaşık 150 metre ilerledi. Bu sırada Suriye asıllı Hüseyin El S.’nin kullandığı 41 AJR 709 plakalı otomobil ile içinde 11 kişinin bulunduğu karşı yönden gelen cip kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar savrularak orta refüje çarparken, araçta bulunan 6’sı çocuk 11 kişiden bir kısmı yola savruldu, bir kısmı da araç içinde sıkıştı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri bölgeye gelerek araçlarda sıkışan yaralıları kurtarırken, sağlık ekipleri de yola savrulan kişilere ilk müdahaleyi yaptı. Ekipler, kazada otomobilin ön yolcu koltuğunda oturan ismi öğrenilemeyen hamile kadın ile ismi öğrenilemeyen bir bebeğin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde ilk müdahalenin ardından 5’i çocuk 10 yaralı, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kaza nedeniyle D-130 karayolunun İzmit tarafı trafiğe kapatılırken, yan yollardan araç geçişi sağlandı. Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılıp temizlik çalışmalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu