Ekonomi

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya’da Çimento ve Hazır Beton Üretim ve Satışı Yapan İşletmeler Hakkında Soruşturma Açılmasına Karar Verdi.

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya’da çimento ve hazır beton üretimi ve satışı yapan bazı işletmeler hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hatay ve Malatya’da çimento ve hazır beton üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin, Mülkiyetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiaları üzerine ön soruşturma yapıldı. Fiyatların ortaklaşa belirlenmesi ve bölgelerin/müşterilerin paylaşılması yoluyla rekabet. Kurul tarafından karar verildi.

Buna göre OYAK Çimento Fabrikaları AŞ, Çimko Çimento ve Beton San. Tik. AŞ, Ceyhan Hazır Beton İnş. Nak. Sanat. Petrol Eserleri Piyasası. Şarkı söyleme. ve Tic. Ltd. Şti, MM Tiftik Kardeşler Nak. İnşaat Emlak Petrol ve Tarım Eserleri Pazarlama San. Tik. Ltd. Şti, Ekintaş İnş. Şarkı söyleme. ve Tic. AŞ, Kadir Soylu Beton Demir İnş. Petrol Eserleri San. ve Tic. Ltd. Şti, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton San. ve Sanat. İşletmeleri AŞ, Filitoğlu İnş. Petrol Beslenme Turizm Nak. Şarkı söyleme. ve Tic. AŞ ve Acemoğulları Beton Kum Ocağı Nak. Malatya’da faaliyet gösteriyoruz. Harfiyat Tic. ve San. Ltd. Şti, Betontek Yapı Elemanları İnş. Bağlılık. Sanat. Petrol Eserleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Çınarlar Beton İnş. ve Eksileri. Malzeme. Nak. Akary. Bağırsak. Beş. Göstr. ihraç Tic. ve San. Ltd. Şti, Çimbeton Hazır Beton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. AŞ, Çimko Çimento ve Beton San. Tik. AŞ, Çimya Çimento İnş. İnşaat Malzemeleri Makina Gücü Mad. İç ve Dış Ticaret. AŞ, Erva Hazır Beton Otelcilik Turizm İnş. Şarkı söyleme. ve Tic. Ltd. Şti, Kavuksan İnş. Beton Petrol San. ve Tic. AŞ, Mabetaş Malatya Beton Yapı Elemanları ve Mad. Şarkı söyleme. ve Tic. Recydia Atık Yönetimi Yenilenebilir Enerji Üretim Taşıma ve Lojistik Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

Ankara’da, bazı hazır beton üreticilerinin iş gücü piyasasında rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar/uyumlu eylemler yoluyla söz konusu kanunun ilgili yönünü ihlal edip etmediğini tespit etmek amacıyla Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Hazır Beton ve Yapı AŞ, İtimat Küme Hazır Beton Kazıları. İnşaat Madencilik Petrol Taşıma Ticaret Ltd. Şti, Kandemir Beton İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kocalar Hazır Beton ve İnşaat Malzemeleri. Nak. Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Taşımacılık Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret AŞ, Polat Hazır -Karma Beton ve Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ, SUysal Beton İnşaat Nakliyat Hafriyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, SY Ankara Hazır Beton İnşaat Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Yiğit Hazır -Karma Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, YuBet İnşaat Petrol Taşıma Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Ltd. ve Tepe Grup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ.

haberergani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu